Bananbrød med sjokolade

Nydelig vegansk kake der sødmen i banan og dadler erstatter sukkeret. 

Jeg har begynt å eksperimentere en del med å bruke dadler som søtning i desserter og bakst. Det er ikke det at jeg vil ha bort det søte, og dadler har også kalorier altså, men jeg synes at dadlene smaker så mye mer og bedre enn det vanlige, hvite sukkeret.

Her bruker jeg de i et bananbrød, der de kombinert med godt modne bananer gjør det til en søt fornøyelse.

Ingredienser:

  • 1,5 dl mandler
  • 100 g melkefri sjokolade (for eksempel Coop eller Odense sine to mørkeste varianter)
  • 8 dadler (1 kopp)
  • 4 bananer (helst godt modne)
  • 2,5 dl mandelmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 6 ss kakaopulver
  • bitte litt salt
  • 5 dl hvetemel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir.

Hakk mandlene i en foodprocessor. I kaken på bildet har jeg hakket de nesten til melkonsistens, men er du glad i nøttebiter i bananbrødet så holder det å grovhakke de. Rist dem raskt i en tørr stekepanne på høy temperatur. Brekk sjokoladen i mindre biter og ha den i foodprocessoren. Kjør den til grove biter. Legg til side.

Rens ut steinene fra dadlene og skrell bananene. Ha dadler, bananer, mandelmelk, vaniljeekstrakt, bakepulver, kakaopulver og salt i en foodprocessor. Kjør til en jevn røre. Hell over i en bolle, og visp raskt inn hvetemelet. Vend inn mandlene og sjokoladen helt til slutt. Smak gjerne på røren om den er søt nok. Sødmen avhenger en del av bananene, så kanskje du synes det er godt å supplere med litt sirup eller sukker her.

Hell røren over i brødformen og stek i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl før servering.

Jeg synes at bananbrød smaker godt som det er, gjerne med en kopp kaffe til. Du kan også servere det med pisket plantekrem eller vaniljeis, gjerne med følge av friske bær.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *