veganske vegetariske pannekaker oppskrift

Linsepannekaker

Proteinrike pannekaker som smaker like søtt og godt som den tradisjonelle varianten. 

Linser og blir en av mine favorittråvarer. Ikke bare er de supernydelige i stuinger og supper, de kan også faktisk brukes istedenfor egg i pannekaker. Du merker ikke forskjell. Tidligere har jeg brukt linser i noen salte middagspannekaker, men de fungerer også utmerket i søte pannekaker. Disse serverer du med akkurat det du liker å servere nettopp søte pannekaker med, jeg har brukt bær, kokosmasse og lønnesirup, men det er minst like godt med vegansk margarin og sukker, eller syltetøy. Nøttepålegg med sjokolade er nok heller ikke så dumt.

Ingredienser:

  • 1,5 dl tørka røde linser
  • 3 dl soyamelk + kanskje litt ekstra
  • 1 ts eplesidereddik
  • 5 dl hvetemel
  • 4 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts vanilje eller vaniljeekstrakt
  • eventuelt litt salt
  • olje til steking
  • bær, kokosmasse og lønnesirup til servering

Framgangsmåte:

Bløtlegg linsene i godt med kaldt vann i minst en time før bruk. Sil av vannet, ha linsene over i en foodprocessor og tilsett melk og eddik. Kjør til du har en helt jevn masse.

Ha melk, sukker, salt, bakepulver og vanilje i en bolle, rør det godt sammen. Hell i linsemassen og rør det raskt sammen til en jevn røre. Spe eventuelt med litt mer soyamelk til du får en tyktflytende pannekakerøre. Ha en stekepanne på medium til høy varme. Ha i litt olje, deretter en liten øse pannekakerøre. Stek pannekaken gyllen på hver side, legg til side og gjenta med resten av røren.

Bær, kokos og lønnesirup er godt på toppen, det er også vegansk margarin og sukker, eller syltetøy.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PANNEKAKER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Det er da lige en opskrift vi skal prøve herhjemme:-)
    Tak for inspirationen og en dejlig weekend:-)

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre! Tusen takk!

  2. Julia Helene

    må ikke linsene kokes før bruk?

    1. Mari Hult

      Nei, ikke i denne retten 🙂

  3. Vi var to stykk ikke-veganere som testa denne i går. Det ble overraskende bra!! Jeg syns virkelig ikke de var langt unna vanlige egg-baserte pannekakers smak og konsistens. Jeg kommer definitivt til å lage denne igjen, men kommer nok til å bruke mindre mel på samme mengde linser for å få høyere proteininnhold. Takk for glimrende oppskrift!

    1. Mari Hult

      oi, så hyggelig å høre! Takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *