Sticky tofu-bowl

Herlig rask middag med nudler, brokkoli og en aldeles fabelaktig tofu. 

Så dette skjedde. Ved et uhell, må jeg innrømme. Jeg hadde en oppskrift på tofu som jeg hadde tenkt å teste ut, men på veien fra PCen med oppskriften på og bort til kjøkkenet så må det ha vært en feilkobling i hjernen. Jeg endte nemlig opp med en saus der ikke en eneste ingrediens stod i den originale oppskriften… I stedet for en relativt salt saus med miso fikk jeg denne herlige varianten, klissete, søt og salt. Opptil flere av tofubitene kom seg aldri til serveringsskålene, for å si det sånn.

Ellers i bowlen så har jeg nudler og kokt brokkoli, enkelt og greit. Tofuen stjeler showet uansett.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 300 g tofu
  • 3 ss potetmel
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss lønnesirup eller sukker
  • 1 ss riseddik (eller annen lys eddik)
  • 0,5 ss chilisaus (kan sløyfes)
  • 1 brokkoli
  • 200 g nudler (pass på at de er uten egg)
  • 1 vårløk
  • 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte:

Press overflødig væske av tofuen, skjær den deretter i terninger. Vend disse terningene i potetmel

Varm opp 2 ss olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i tofuterningene og stek de til de blir brune i kantene. Mens tofuen steker så river eller finhakker du ingefær og hvitløk. Ha i en liten bolle, rør inn soyasaus, lønnesirup, riseddik og chilisaus.

Mens tofuen stekes koker du opp vann i en gryte. Skjær brokkoli i buketter. Ha i gryten og kok i 4-5 minutter. De siste minuttene har du også i nudlene.

Når du har nudlene i gryten skrur du ned varmen på pannen med tofuen, og heller sausen over. Den kommer til å tykne kjapt. Vend på tofubitene slik at alle blir dekket av den sticky sausen.

Skjær vårløk i ringer. Hell vannet av nudlene og brokkolibukettene.

Anrett nudler, brokkoli og tofu i to boller, topp med vårløk og sesamfrø. Server rykende varmt!

FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU FINNER DU HER. 

5 Comments

  1. Eva Hanne

    Åh! Den må prøves så fort jeg får tofu i hus. Takk for de deilige oppskriftene dere deler. Blir snart kokebok?

    1. Mari Hult

      Takk for det <3 Jeg har allerede kokebok, har du sett den? *kjempestolt* https://www.friskforlag.no/syktgodt/?gclid=EAIaIQobChMIneOwl7vG3AIVFqWaCh2tJgrDEAAYASAAEgIL0PD_BwE

  2. Dette så veldig godt ut! Jeg er veldig glad i tofu, men har aldri kjøpt/laget det selv. Er det en spesiell tofu du anbefaler til dette? De finnes vel av ulik fasthet? Gjerne spesifikt merke også, hvis du har en anbefaling 🙂

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å kjøpe Alpro sin, den står vanligvisen i kjøledisken med allergivarer. Ellers så er det vanlig, fast tofu det går i, ikke såkalt silken tofu – den er for myk. 🙂

      1. Maria

        Herlig, da skal jeg gå for denne! Takk for svar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *