Stekte nudler med edamamebønner

Fabelaktig og superenkel middag med nudler, sopp og  edamamebønner i en nydelig asiatisk saus. 

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 200 g nudler (pass på at de er uten egg)
  • 200 g edamamebønner – ferske eller frosne*
  • 200 g shiitake- og/eller aromasopp
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss olje til steking
  • 3 ss sesamfrø (eller cashewnøtter?)
    *disse er enklest å finne i frysedisken i godt assorterte dagligvarebutikker og internasjonale matbutikker. Dersom du ikke finner de kan du erstatte de med 1 boks kikerter.

Framgangsmåte:

Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll de i litt kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.

Dersom du har frosne edamamebønner så er det greit å la de ligge i kokvarmt vann i et par minutter før bruk. Skjær soppen i skiver.

Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Ha de i en liten bolle, rør inn soyasaus, riseddik, sesamolje og lønnesirup.

Når du har nudler, bønner, sopp og saus klar så begynner du på stekingen.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha først i sopp og stek til den begynner å bli gyllen. Jeg synes den er best når den nesten er sprøstekt. Ha i nudler og bønner og vend det hele sammen mens det steker. Ha det i pannen i 4-5 minutter, vend forsiktig på nudlene hele tiden slik at de ikke brenner seg. Hell på sausen og fordel nudlene slik at alt dekkes. Ha det hele over i dype tallerker, topp med sesamfrø og server nudlene rykende varme.

FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. ser nydelig ut. for oss som ikke er veganere kan vi bruke nudler med egg? eller er det på grunn av konsistensen?

    1. Mari Hult

      Det er fordi det er helt vegansk her inne 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *