Bowl med mango og brokkoli

Kjapp middag med nudler, nøtter, grønnsaker, frukt og en nydelig tahinisaus.

Bowls er koselig mat. Så koselig at Harry og Meghan valgte å servere det i bryllupet sitt i mai! Det er noe herlig med å holde en lun bolle med mat i mellom hendene, du blir rett og slett varm og god før du begynner å spise.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl nøtter (på bildet er det brukt peanøtter)
  • 1 brokkoli
  • 1 mango
  • 200 g nudler
  • 1 ss olje
  • 0,25 kinesisk hvitløk
  • 3 ss tahini
  • 1 ss miso (kan erstattes av soyasaus)
  • bitte litt sitronsaft
  • 3 ss vann
  • salt og pepper
  • 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte:

Grovhakk nøttene. Skjær brokkoli i buketter. Skjær mango i terninger. Kok nudler etter anvisning på pakken.

Varm en tørr stekepanne opp til medium/høy varme. Ha i nøttene og rist de i noen minutter. De skal begynne å lukte godt, men ikke bli brente. Legg de til side, ha olje i pannen og stek brokkolibukettene. Mens de steker rører du sammen dressingen.

Finhakk hvitløk og ha i en skål. Rør inn tahini, miso, sitronsaft og vann. Smak til med salt og pepper.

Anrett nudlene, nøtter, brokkoli og mango i to skåler. Hell dressing og dryss sesamfrø over. Retten er klar til servering – eller klar til å dekkes til og oppbevares i kjøleskapet til neste dag.

FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Spiste denne idag, skikkelig nam

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre! Takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *