Kjøleskapsgrøt med blåbær

Nydelig havregrøt som du gjør klar dagen i forveien. 

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var den første til å kaste meg på kjøleskapsgrøttrenden som herja Pinterest for et par år siden. Jeg tenkte “kald havregrøt? Neh”, og lot det være med det.

Heldigvis, så var jeg sent ute til lørdagsfrokost på Ostehuset her i Stavanger en dag, og de veganske alternativene på frokostmenyen var utsolgt – med unntak av kjøleskapsgrøten. Jeg ga den en sjanse, og lang historie kort endte jeg opp med akkurat samme bestillingen lørdagen etter. Og lørdagen etter.

Spesielt om sommeren når det er mer enn varmt nok i lufta så er dette en super frokost. Jeg synes at blåbærene og kokosen setter en veldig god smak på det hele, og bananen på toppen er suveren. Noen hakka, rista mandler gjør seg også bra øverst på denne grøten.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2,5 dl lettkokte havregryn
  • 1,5 ss chiafrø eller knuste linfrø
  • 4 ss kokosmasse
  • 1 dl kokosmelk
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1-2 ss lønnesirup (kan erstattes av annen søtning)
  • bitte litt salt
  • 5 ss blåbær + evt mer til topping
  • 1 banan

Framgangsmåte:

Rør sammen havregryn, chiafrø, kokosmasse, kokosmelk, mandelmelk, lønnesirup og salt i en bolle. Vend inn blåbær til slutt. Ha i to serveringsboller eller -glass, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.

Rett før du skal spise grøten skjærer du bananen i skiver. Topp grøten med bananskivene og eventuelt litt mer blåbær.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE FROKOSTOPPSKRIFTER. 

2 Comments

  1. oh my så utrolig godt! Måtte ta en smaksprøve før jeg la den inn i kjøleskapet og det smakte helt fantastisk, gleder meg til frokost i morgen!

    1. Mari Hult

      Så glad du også synes det! Ble skikkelig overrasket selv 😀 Kos deg i morgen tidlig da 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *