vegansk kremet pastasalat

Kremet pastasalat med soltørka tomat

Lettvint basisoppskrift på kremet pastasalat som kan utvides med for eksempel ulike grønnsaker eller stekt tofu. 

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 100 g cashewnøtter
  • 400 g assortert pasta
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 dl næringsgjær
  • 1 sitron
  • litt vann
  • salt og pepper
  • 100 g soltørka tomat (gjerne i olje)
  • 1 kvast basilikum

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i litt vann i opptil en time før tilberedning.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann slik at kokeprosessen slutter.

Hell vannet av nøttene. Ha de i en foodprocessor, tilsett hvitløk og næringsgjær. Press i halvparten av sitronsaften og ha i et par spiseskjeer vann. La det hele kjøres til du har en jevn, tyktflytende krem. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper, og spe eventuelt med litt mer vann.

Vend cashewkremen inn i pastaen. Grovhakk tomater og basilikum og vend inn.

Sett kaldt fram til servering.

Tips: Omtrent ALT av grønnsaker smaker godt i denne pastsalaten, stekt tofu med litt soyasaus passer også veldig bra til.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE PASTASALATER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *