Vegansk vegetarisk Bourguignon oppskrift vegetarbloggen

Portobello Bourguignon

En nydelig fransk gryterett med sopp, gulrøtter og spinat kokt i rødvin. 

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 10 g tørket steinsopp (ev annen tørket sopp)
  • 3-4 portobellosopp
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 stilker timian
  • 2 gulrøtter
  • 2-3 ss olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vegansk rødvin (kan ev erstattes av vann, men da blir det en litt annen rett)
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 laurbærblader
  • 200 g spinat
  • ev balsamicoeddik, salt, pepper og hvetemel
  • potetstappe til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg steinsopp i ca 3 dl varmt vann. La det stå i 5-10 minutter mens du begynner på resten.

Skjær sopp i skiver. Jeg foretrekker å ha de lange, og med tykkelse på ca 0,5 cm, men her kan du gjøre litt som du liker best.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skrell gulrøttene og skjær de i skiver.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Start med å steke soppskivene. Stek til de begynner å bli gylne på hver side. Ha eventuelt i litt mer olje, og deretter sjalottløk, hvitløk og gulrøtter og la det hele surre i et par minutter. Fisk ut steinsoppen fra bløtevannet (ta vare på vannet) og grovhakk. Ha i med det andre.

Rør inn tomatpuré og hell på vinen, bløtevannet fra steinsoppen og ha i buljongterningen og laurbærbladene. La det hele koke, gjerne under lokk, i 15-20 minutter.

Så er det på tide å smake til sausen, og eventuelt gjøre den tykkere. Her kommer det virkelig an på smak og behag, her er et par tips:

  1. balsamicoeddik gir en litt søt dybde til smaken
  2. salt og pepper om du føler det er nødvendig
  3. 2 ss hvetemel rørt helt ut i 0,5 dl vann kan helles i for å gjøre sausen tykkere

Etter at du eventuelt har gjort justeringer så er det på tide å servere retten. Fisk gjerne ut laurbærbladene først bare, de skal ikke spises.

Jeg synes retten er aller best med potetstappe til.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE GRYTERETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *