Vegansk ukemeny: Uke 21, 2018

Vårlig ukemeny med spennende grillmat og masse gode smaker fra sørligere breddegrader.

Her finner du ukens handleliste.

Kommentarer til handlelisten: 

  • 1 kinesisk hvitløk kan erstattes av 2 hvitløksfedd og vice versa
  • lønnesirup kan erstattes av annen søtning
  • miso kan erstattes av soyasaus
  • sjampinjong og aromasopp kan byttes ut med hverandre (du trenger bare handle en type, eventuelt kombinere de. Her styrer du selv)
  • glutenmel er det vi lager seitan av, og kan ikke erstattes av annen type mel. Får du ikke tak i det så kan du kjøpe ferdig kjøtterstatning til å ha på grillspydene
  • kikertmel kan erstattes av havregryn eller hvetemel

Mandag: Kokossuppe med sitrongress

En skikkelig nydelig suppe som passer godt å servere på pinsedagen. Får du ikke tak i tempeh så kan du bruke tofu istedenfor.

vegansk thaisuppe oppskrift

Tirsdag: Ovnsbakt aubergine

Nydelig middagsrett der auberginen viser seg fra sin beste side.

vegansk vegetarisk ovnsbakt aubergine oppskrift vegetarbloggen

Onsdag: Blomkål tikka masala

Nydelig indisk klassiker med blomkål i kjempegod saus.

vegansk blomkål tikka masala oppskrift

Torsdag: Veganske “kjøttboller”

Kjempegode veganske middagsboller som knaser utvendig, er saftige innvendig, henger skikkelig godt sammen og smaker aldeles utmerket!

veganske vegetariske kjøttboller oppskrift vegetarbloggen

Fredag: Currygryte med bakt tofu

Herlig rett med marinert og ovnsbakt tofu, servert med sopp og brokkoli i en herlig saus.

vegansk tofucurry oppskrift

Lørdag: Grillspyd i søtsur saus

Asiatisk vri på grillmaten med hjemmelaget seitan (vegansk “kjøtt”).

veganske grillspyd oppskrift

Søndag: Broad bean falafel

Herlig mild falafel med spinat, sesamfrø, hvitløk og grønne bønner.

vegansk fava bean falafel vegetar oppskrift vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *