veganske vegetariske hvitløksknuter uten melk vegetarbloggen oppskrift

Hvitløksknuter

Nydelige porsjonsbrød med hvitløk og persille. 

Mmm hvitløksbrød! Kan tro disse er gode. Vi kjører bagelteknikk her, og koker brødene før de går i ovnen. Det gjør at han får en tykk og god skorpe, og samtidig blir myke og gode inni.

Disse hvitløksknutene kan serveres som en liten tapasrett, de er supre som tilbehør til pasta og salater, og de er perfekte på buffeten.

Ingredienser til 10 stk:

  • 1 ss tørrgjær
  • 1,5 dl lunka vann
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts sukker
  • 1,5 ts salt
  • 5-6 dl hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1 ts natron
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast persille

Framgangsmåte:

Løs opp tørrgjæren i lunket vann. Ha i 1 ss olivenolje, sukker, 0,5 ts salt og hvetemel og elt til du har en smidig deig. Ha 1 ss olivenolje i bollen rundt deigen, vend på deigen slik at den dekkes av olje. Dekk til bollen og la deigen stå og heve i ca 45 minutter.

Kok opp godt med vann sammen med natron i en gryte. Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Riv eller finhakk hvitløk, finhakk persille. Ha over i en liten bolle sammen med 2 ss olivenolje og 1 ts salt. Rør godt sammen.

Når deigen er ferdig hevet deler du den i 10 like store deler. Rull hver av disse ut til en lang pølse (15-20 cm). Lag en knute av den ved å holde i den ene enden, tvinne deigen to ganger rundt tre fingre og trekke enden gjennom sammen med de tre fingrene.

Kok hver knute i natronbadet i omtrent ett minutt. Overfør de deretter til stekebrettet. Pensle på hvitløksblandingen. Sett i ovnen og bak i ca 20 minutter, til knutene er gylne og fine.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *