Costaricanske uker: Ceviche de platano verde

Herlig smårett med kokebanan i hovedrollen. 

Kokebanan/plaintain er en av mine nye favorittråvarer! Den ser ut som vanlig banan (men oftest grønnere), men er fast i fasongen, ikke særlig søt, og passer utmerket i salte retter. Den brukes masse i costaricansk matlaging, og har masse bruksområder, for eksempel som snacken patacones.

Costa Rica: Vakreste landet med den herligste maten.

Her lar vi kokebananen først koke i slik at den blir myk, deretter marineres den med sitrus og chili. Kjempegodt!

Server rettem til grillmat, som en forrett eller smårett, eller som tilbehør til en litt kraftig middag.

Ingredienser: 

  • 2 dl vann
  • 2 dl kokosmelk
  • litt salt
  • 2 kokebanan (plaintains)
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 paprika
  • 2 sitroner
  • 1 ss chilisaus (kan sløyfes eller erstattes med litt finhakket chili)
  • pepper
  • 2 ts tørka oregano
  • 2 ss olivenolje
  • litt frisk basilikum eller oregano

Framgangsmåte: 

Kok opp vann, kokosmelk og 1 ts salt i en gryte. Skjær skallet av bananene og skjær innmaten i biter. Det er vanlig å skjære de i ganske små terninger, i retten på bildene har jeg de i litt større skiver. Uansett – ha bitene du har skjært opp i gryta og kok de i 10-15 minutter, til bitene er ganske myke (det skal gå fint an å tygge de, men de skal ikke bli most).

Gjør klar marinaden mens bananene koker.

Grovhakk sjalottløk og paprika. Ha i en bolle, press i sitronsaften og rør inn chilisaus, salt, pepper, oregano og olivenolje. Vend de kokte bananene inn til slutt, la de deretter marinere i et par timer fram til servering.

Rett før servering drysser du over litt basilikum eller oregano.

FLERE OPPSKRIFTER FRA COSTA RICA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *