BBQ pulled Vegme fries

REKLAME FOR VEGME

Hohoho, gjett hvem som var fornøyd med seg selv da hun kom på dette her? BBQ pulled pork fries er jo en superslager på internett, men jeg ser jo virkelig ingen grunn til å trenge å bruke gris for at den retten skal bli bra! Jeg har tenkt på å lage en vegansk versjon ganske lenge, og da jeg fikk anledning til å teste produkter for VegMe, da kunne jeg nesten se Petter Smart-lyspæra lyse over hodet mitt.

VegMe er nyutvikla veganske ferskvareprodukter, tidligere har jeg brukt de for å lage en skikkelig god bibimbap.

Pulled er en av disse tre nye kjøtterstatningene, som er som pulled pork, bare uten pork da. Det smaker skikkelig godt i seg selv, med innslag av både røyk og hvitløk. I denne retten valgte jeg å legge til litt soyasaus, lønnesirup og chilisaus, for den skikkelige BBQ-smaken.

Og ikke nok med at VegMes Pulled er kjempegod som kjøtterstatning, de har også laget en helt vegansk aioli som jeg brukte på toppen. Hu hei så godt!

VegMe-produktene fås kun kjøpt hos Meny. Les mer om de her. 

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 300 g pommes frites – eventuelt stekte båtpoteter
  • 1 pakke VegMe pulled
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss chilisaus
  • 1 avokado
  • 1 sjalottløk
  • 8-10 kirsebærtomater
  • 0,5 lime
  • 4 ss VegMe aioli

Framgangsmåte: 

Stek pommes frites etter anvisning på pakken, eller lag selv.

Ha en stekepanne på medium varme. Ha i VegMe pulled og la det steke til det begynner å få stekeskorpe. Hell på soyasaus, lønnesirup og chilisaus og rør det godt sammen. Ta platen av varmen.

Skjær avokado i terninger, finhakk sjalottløk og del tomatene i to eller fire biter. Ha i en skål, press i limesaft og rør sammen.

Når pommes fritesene er ferdigstekte så topper du de med VegMe pulled, deretter halvparten av avokadosalaten, deretter litt aioli før du avslutter med resten av avokadosalaten. Servér retten rykende varm.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *