vegansk marinert tapassopp oppskrift vegetarbloggen

Hvitløksmarinert sopp

Herlig sopp med hvitløk, balsamico, soyasaus og sennep – en nydelig tapasrett!

Jeg er skikkelig svak for måltider som består av masse småretter. Og når jeg lager den typen mat så tør jeg ofte eksperimentere med litt nye greier, kanskje fordi det ikke gjør noe om ikke alt blir helt supert. Slik kom denne oppskriften inn i livet mitt. Marinert sopp kan være skikkelig godt om det gjøres riktig, men det er ikke det jeg kommer på å lage til vanlig. Heldigvis tok jeg sjansen på disse her, og det ble riktig så godt. De passer best når de serveres i selskap av andre småretter, men du kan også bruke dem på toppen av pizza og pasta, for eksempel.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup (eller annen sirup/sukker)
  • 1 ts sennep
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 12 aromasopp
  • 1 kvast persille

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.

Riv hvitløken. Ha en i en bolle og rør inn eddik, soyasaus, sirup, sennep, olivenolje, salt og pepper. Ha i soppen og vend den godt inn i marinaden.

Ha over i den ildfaste formen, sett i ovnen og stek i ca 20 minutter.

Grovhakk persille og ha over før servering.

Soppen kan serveres både varm, lun og kald.

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *