Vegansk bakt ostekake

Nydelig ostefri ostekake på amerikansk vis. 

Jeg er skikkelig smak for ostekaker. Siden jeg en smule skeptisk smakte det for første gang har det vært en favoritt som jeg bestiller om og om igjen på restaurant. Favoritten min er den amerikanske varianten, ovnsbakt, med hint av både vanilje og sitron. På toppen friske bær, eller et rømmelag.

Ostekake er en av de fabelaktige oppfinnelsene som fungerer like bra som dessert og på kakebordet, og tilstedeværelsen blir alltid anerkjent. Gjester har en tendens til å bli begeistret.

Denne oppskriften er ganske rett fram – havrebunn fylles med en osteblanding,  det hele stekes i ovnen og når det er avkjølt topper vi med friske bær.

Ingredienser til 1 kake: 

  • 100 g vegansk margarin + ekstra til smøring av form
  • 250 g veganske havrekjeks
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel

Ostefyll og pynt:

  • 2 pakker (ca 700 g tilsammen) vegansk kremost naturell
  • 2,5 dl sukker 
  • 2 dl soyayoghurt naturell eller med vaniljesmak
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss fløte av soya eller havre
  • 1 sitron
  • 1 vaniljestang eller 2 ts rent vaniljepulver (evt vaniljeekstrakt)
  • bittelitt salt
  • bær til pynt
  • eventuelt litt melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform med diameter på ca 22 cm med bakepapir. Gni kantene inn med litt margarin eller olje.

Smelt margarinen. Knus kjeksen i en foodprocessor. Ha i sukker, kanel og margarin og kjør det til det er ganske jevnt.

Press kjeksblandingen ut i bunnen på springformen.

Ostefyll og pynting: 

Ha kremost, sukker, yoghurt, hvetemel og fløte i en foodprocessor og kjør til det er helt jevnt. Press i sitronsaften, ha også i innmaten av vaniljestangen, samt salt. Kjør det raskt sammen, og smak eventuelt til med mer sukker, sitron eller vanilje.

Hell blandingen over i springformen. Glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Skru av ovnen men la kaken stå igjen der inne for å kjøle seg ned.

Når kaken er helt avkjølt kan den pyntes med bær. Et lite melisdryss over før servering tar seg også fint ut.

Server kaken med en gang den er pyntet. Den tåler fint å stå noen dager i kjøleskap, men det er altså lurt å pynte den rett før servering.

FLERE VEGANSKE KAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Hvilke typer vegansk kremost tåler oppvarming/steking og kan brukes?

    Vil også gjerne utfordre deg til å lage vegansk oppskrift på sjokoladeostekake. Jeg hadde en oppskrift med litt egg og masse kremost tidligere. Den var mørk av sjokolade og skulle stekes på lav varme, inneholdt også rom. Noe sånt og pecan pie med masse lønnesirup er av oppskriftene jeg så langt ikke har funnet i vegansk variant.

    1. Mari Hult

      Is it me you’re looking for? <3 http://www.vegetarbloggen.no/2011/02/23/sjokoladeostekake-med-kirsebaersaus/

      Ang kremost så bruker jeg alltid tofutti i ostekake 🙂

      1. Ingeborg

        Takk, jeg var sikker på jeg hadde lett gjennom det aktuelle hos deg! Den ser ganske lik ut som oppskriften jeg brukte før, men jeg bruker nok havrekjeks i bunnen.

      2. Mari Hult

        Fungerer jo helt sikkert like greit det også! Jeg må jo bare *kremt* variere litt, slik at folk føler de ikke får de samme oppskriftene om og om igjen.. 🙂

  2. Er det naudsynt med dei to spiseskeiene med fløte, og kan eg evt. bruke matfløte av havre?

    Forøvrig takk for alle dei flotte oppskriftene!

    1. Mari Hult

      Matfløte av havre blir bra 🙂 Det skal ikke så mye til! Takk for fin kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *