veganske pannekaker uten egg og melk oppskrift vegetarbloggen

Tynne pannekaker

Herlige tynne, veganske pannekaker – helt uten egg og melk. 

Oh yes, pannekaker! Dere som følger meg på Instagram så meg kanskje lage disse for noen dager siden, og selv om jeg nettopp hadde en annen pannekakeoppskrift ute her på bloggen, så ble denne nye varianten  etterspurt også. Og jeg er jo ikke akkurat vond å be! Denne gangen ble det tynne, skikkelig tynne, pannekaker. For å få rett konsistens på de brukte jeg kikertmel for å erstatte egg. Resultatet er pannekaker som holder supert sammen under steking, de blir sprø i kantene men tåler helt fint å brettes sammen.

Jeg har i to spiseskjeer sukker, dette kan reduseres om du skal ha litt saltere fyll til pannekakene.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl kikertmel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
  • 3 ss nøytral olje (f.eks helt vanlig raps- eller solsikkeolje)
  • olje eller vegansk margarin til steking
  • alternativer til servering: banan og sjokolade, syltetøy, margarin og sukker, bare sukker, valnøtter og lønnesirup, blåbær og jordbær

Framgangsmåte: 

Rør sammen hvetemel, kikertmel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Rør sammen melk og olje i en annen bolle. Hell det våte over i det tørre, og visp det hele raskt og kraftig sammen.

La røren stå og svelle i minst et kvarter. Du kan også dekke den til og sette i kjøleskap til neste dag, eventuelt fryse om du er skikkelig god på planlegging.

Varm opp litt olje/smelt margarin i en stekepanne. Jeg pleier å ha den på medium/høy varme når jeg steker pannekaker, på min komfyr er det 7/9.

Ha i en liten øse røre, vend på pannen slik at den flyter litt utover. Stek pannekaken til den er stiv i kantene og tørka oppå, snu den deretter forsiktig og stek i et lite minutt til.

Legg over på en tallerken, og gjenta med resten av røren.

Pannekakene smaker godt både varme, lune og kalde. På bildene har jeg fylt de med bananskiver og melkefrie sjokoladebiter.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE VAFLER OG PANNEKAKER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Lagde disse pannekakene i dag og de var kjempe gode!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *