Vegansk riskrem

Julens favorittdessert blir kjempegod også uten meieriprodukter. 

Jeg elsker riskrem! Herlighet så glad jeg er i den desserten! Og på vegansk vis så blir den supergod. Trikset er hvilke erstatninger du bruker for kumelk. Jeg synes risengrynsgrøten blir aller best kokt med en kombinasjon av soyamelk og kokosmelk. De er fyldige og relativt søte, og kombinert så vil du ikke få en framtredende kokosmelk.

Når det kommer til kremfløten så fungerer flere varianter, det viktigste er at du velger en du liker og en som kan stivpiskes helt. Jeg foretrekker den “røde” soyakremen til Alpro.

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 5 dl soyamelk (gjerne søtet)
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 pakker vispbar soyakrem (rød Alpro er bra)
  • eventuelt litt sukker
  • mandel

Framgangsmåte:  

Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken med grøtris, vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.

Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.

Vend grøten inn i kremen og servér riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

Annonse:

4 Comments

  1. Hei,
    Mener du vanlig kokosmelk på boks, eller kokosdrikk som man får kjøpt på 1l kartong? 🙂
    Og vet du om det er mulig å lage grøten i ovn istedenfor å koke den på plate?

    1. Mari Hult

      Tenker den på boks, men antar det går supert med den på kartong også 🙂 Kommer vel an på hvor fyldig du vil ha grøten (tror melken på boks gir fyldigere grøt – men her er det snakk om små nyanser tror jeg).

  2. Men kan man ikke koke risen i vann og soyamelk og blande med pisket kokosmelk? Da blir riskremen både billigere og sunnere.

    1. Mari Hult

      Jeg synes ikke grøten blir like god med vann, foretrekker kokosmelken for å få den skikkelig fyldig og god. Men det GÅR jo greit altså! Ellers så har jeg aldri prøvd pisket kokoskrem til riskrem må jeg innrømme. Så takk for tips!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *