veganske rosmarinbakte rotgrønnsaker

Rosmarinbakte rotgrønnsaker

Supersmakfulle og saftige rotgrønnsaker som passer perfekt til julemiddagen. 

Det er noe med ovnsbakte rotgrønnsaker, altså. Jeg har alltid vært sykt glad i bakt potet i alle slags fasonger, men det smaker jo like godt med andre grønnsaker. Her skjærer vi de opp i mindre biter, vender de i en marinade med både salt, søtt og røkt smak, før vi baker de ferdige i ovnen.

Er du ikke så glad i rosmarin så fungerer denne oppskriften utmerket med timian eller oregano, smaken blir bare litt mindre julete. Du kan også fint ha i litt hvitløk om du liker det.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 2 søtpoteter
  • 4 gulrøtter
  • 4 pastinakker
  • 1 kvast rosmarin
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir eller finn fram en stor ildfast form.

Vask grønnsakene og skrell de som trenger det. Skjær alt i staver – prøv å ha de cirka like tykke.

Grovhakk rosmarin.

Rør sammen olivenolje, lønnesirup, røkt paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend inn grønnsakene og rosmarinen. Fordel deretter alt utover stekebrettet/den ildfaste formen. Bak i 30 minutter, vend litt på det hele, bak deretter i 15-20 minutter til.

Servér grønnsakene rykende varme.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK JULEMAT FINNER DU HER. 

Annonse:

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *