vegansk vegetarisk ribbe oppskrift vegetarbloggen

Soyaribbe

Knasende og kjempegod vegansk ribbe laget på under halvtimen!

Soyaribbe er et fantastisk fenomen! Knasende og god, med masse smak av både salt og røyk, men hundre prosent dyrevennlig og snill.

Oppskriften har jeg funnet hos min kamerat Thomas, som er den største julemannen jeg kjenner. Her bruker vi soyabiffer eller medaljonger som først bløtlegges (jeg foretrekker å koke de raskt i vann med buljongpulver – da blir de ekstra saftige), deretter marineres de i en enkel marinade, og til slutt stekes de i godt med olje. Biffene er så godt som fettfrie før steking, så jeg synes det er helt innfor å bruke litt olje for å få de skikkelig sprø her.

For ekstra julete smak på ribben så kan du ha i litt godt krydder i marinaden. Et lite hint av nellik er alltid godt, eventuelt den herlige kombinasjonen av muskat og ingefær.

Soyaribben serveres med tradisjonelt juletilbehør.

Ingredienser til fire store porsjoner:

  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 8 soyabiffer eller 24 soyamedaljonger
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss liquid smoke
  • 0,5 dl næringsgjær
  • salt og pepper
  • olje til steking

Framgangsmåte:

Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i soyabiffene og la de koke i 5-6 minutter. Hell av vannet, prøv å presse ut så mye væske så mulig av biffene (pass på så du ikke brenner deg).

Rør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær, salt og pepper i en dyp tallerken. Ha i soyabiffene og vend de i denne marinaden. La de stå i 5-10 minutter slik at smakene trekker skikkelig inn.

Varm opp godt med olje til medium/høy varme i en tykkbunnet panne. Legg rent kjøkkepapir på en tallerken ved siden av komfyren.

Ha i biffene og stek de godt på hver side – de skal bli gylne og fine men ikke brente. Legg de stekte biffene over på kjøkkenpapiret slik at oljen får renne av.

Skjær soyabiffene i 3-4 stykker og servér ribbebitene rykende varme. Bruker du soyamedaljonger trenger du ikke skjære de opp før servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK JULEMAT FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Hvor får du tak i disse soyabiffene?

    1. Mari Hult

      Enten veganlife.no eller veganermat.no 🙂

  2. Dette ser kjempegodt! Vil definitivt prøve! Men sausen ser så god ut, hvor kan jeg finne oppskrift på tilbehøret? 🙂

    God jul!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *