Vegansk ukemeny: Uke 50, 2017

Ukens meny er full av gode, varme smaker, med et aldri så lite innslag av julestemning. 

Her finner du ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • 2 hvitløksfedd kan erstattes av en kinesisk hvitløk (og vice versa)
  • “2 kvaster grønnkål” kan erstattes av 200 g grønnkål (det er en gammel oppskrift og da var det ikke så lett å få tak i ferdig oppkutta grønnkål)

Mandag: Tofu i grønn curry

Denne herlige thaimiddagen er super på kjøttfri mandag.

vegansk tofu i curry oppskrift

Tirsdag: Potet- og brokkolisuppe

Varmende vintersuppe med smak av hvitløk og timian.

vegansk potetsuppe oppskrift

Onsdag: Pasta med soyakjøtt

Omtrent alle veganerne jeg vet om hamstrer tørka soyabiffer og -medaljonger til den veganske ribben de lager til jul, og har du litt for mye av det gode i hus så er denne pastaretten en utmerket måte å bruke opp soyakjøttet på. Akkurat som vi trengte en unnskyldning til å lage denne nydelige retten, liksom.

vegansk pasta med soyakjøtt oppskrift

Torsdag: Veganske medisterkaker

Skikkelig julete middagskaker! Smaker nydelig med kokte poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy til.

veganske medisterkaker oppskrift

Fredag: Pulled jackfruit sliders

Nesten som burgere. Bare mindre. Og ikke faste. Men disse er kjempegode, husk bare å kjøpe fersk jackfruit eller jackfruit i lake (ikke i sirup).

veganske pulled pork sliders oppskrift

Lørdag: Indisk søtpotet- og eplecurry

Indisk mat er jo alltid en favoritt – her med søtpotet og eple i hovedrollen.

vegansk indisk curry oppskrift

Søndag: Risottofylt portobellosopp

Servert med søtpotet, grønnkål og tyttebær – nydelig førjulsmat!

vegansk fylt portobellosopp oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *