veganske julecookies oppskrift

Havrecookies med valnøtter og tranebær

Saftige inni og sprø utpå, akkurat slik cookies skal være. 

Havregryn, nøtter og tranebær i en kake…? Da må jo disse omtrent telle som sunne tenker jeg. Jeg koser meg i alle fall med de til frokost gjennom hele desember.

havrecookies med tranebær og valnøtter2

Ingredienser til ca 24 cookies: 

  • 5 dl lettkokte havregryn
  • 5 dl hvetemel (bytt ut halvparten med sammalt hvetemel for en sunnere variant)
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts muskat
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 2,5 dl soyamelk
  • 1 dl rapsolje
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2,5 dl valnøtter
  • 2,5 dl tørka tranebær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Rør sammen havregryn, hvetemel, natron, salt og muskat i en stor bolle. I en mindre rører du sammen sukker, soyamelk, rapsolje, lønnesirup og vaniljeekstrakt. Ha det våte over i det tørre og arbeid det raskt sammen til en deig.

Grovhakk valnøttene og vend de og tranebærene inn i deigen.

Bruk to spiseskjeer og for deigen til cookies, fordel de utover stekebrettene. Pass på avstand mellom de siden de blir større under steking. Stek i 15-18 minutter, til kakene begynner å bli gylne i kantene.

Avkjøl på rist og oppbevar i lukket kakeboks.

havrecookies med tranebær og valnøtter1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *