Vegansk ukemeny: Uke 49, 2017

Ny ukemeny med masse varmende vintermat!

Her finner du ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • i en oppskrift står det “nøytral olje, for eksempel solsikke- eller rapsolje” – her kan du bruke samme olje som du ellers bruker til steking
  • naturris kan erstattes av fullkornsris eller vanlig hvit ris
  • istedenfor 2 hvitløksfedd kan du bruke en kinesisk hvitløk (og vice versa)
  • i en oppskrift står “en liten gren grønnkål” – dette er beregnet som 100 g i handlelisten
  • soyayoghurt naturell kan erstattes av vegansk yoghurt av havre eller kokos

Mandag: Marokkansk blomkålsuppe

Slik har du neppe smakt blomkålsuppe før!

vegansk blomkålsuppe oppskrift

Tirsdag: Fylt paprika med grønnkål og valnøtter

For en vri på denne retten kan du gjerne bytte ut valnøttene med kikertene, og tilsette annerledes grønnsaker enn grønnkål. Spinat gjør seg for eksempel veldig bra her.

Onsdag: One pot spaghetti

Travle førjulstider? Spar tid på superrask middag!

vegansk one pot spaghetti oppskrift

Torsdag: Korma med erter og blomkål

Spicy indisk gryterett med masse gode grønnsaker i.

vegansk indisk korma oppskrift

Fredag: Tofukebab

Så vi er ikke helt på juletema her ennå, men det får bare være. Denne tofuretten er god og spennende, og er et supert middagsalternativ når fredagskvelden kommer.

vegansk tofukebab oppskrift

Lørdag: Empanadas

Små latino “matpakker” fylt med sopp og valnøtter.

Søndag: Steak Wellington

En skikkelig juleklassiker i vegansk innpakning. Prøv den nå og kanskje gjentar du oppskriften på julaften?

vegansk steak wellington oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *