vegansk risotto oppskrift vegetarisk vegetarbloggen

Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Nydelig og næringsrik risotto med varmende smak av Italia. 

Jeg elsker risotto – men på vegansk vis blir det ofte mye karbohydrater og lite protein. Heldigvis så finnes linser… Linser gjør seg jo bra i omtrent alt, og i denne risottoen har jeg rett og slett erstattet en del av risen med røde linser. Smaken og konsistensen blir veldig lik som om jeg bare skulle ha brukt ris, men retten får seg en aldri så liten proteinboost av linsene.

Bruk gjerne andre typer grønnsaker her – alt etter hva du har. Både rosenkål, søtpotet, asparges og rødbeter passer utmerket her.

Ingredienser:

  • 3 ss olivenolje
  • 200 g kirsebærtomater
  • 2 paprika
  • 1 squash
  • salt og pepper
  • 8,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 dl tørka røde linser
  • 2,5 dl risottoris
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 kvast basilikum

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form og ha i 1 ss olivenolje. Skjær tomatene i to, paprika i terninger, squash i halvmåner – og fordel utover i formen. Dryss over salt og pepper og bak i ovnen i ca 30 minutter. Pass på at grønnsakene ikke brenner seg (for mye).

Gjør klar risottoen mens grønnsakene stekes. Varm opp vann med grønnsaksbuljongpulver, og ha det stående ved siden av gryten du skal lage risottoen i.

Finn fram en stor gryte til risottoen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skyll linsene og risen.

Varm opp 2 ss olivenolje til medium/høy varme i gryten. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn linser og ris, og la det surre i et par minutter til. Rør inn sitronsaften og tomatpuréen. Start deretter å spe med vann med buljongpulver. Ha i litt og litt slik at all væsken blir absorbert av risen. Fortsett til risen har risottokonsistens – det er ikke sikkert at du trenger alt vannet.

Grovhakk basilikum og ha i, vend også inn grønnsakene. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og server risottoen rykende varm.

FLERE VEGANSKE RISOTTOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *