vegansk pasta vegetarbloggen oppskrift

Pasta med kremet spinat

Lettvint og smakfull vegansk pastarett med cashewnøtter, spinat og hvitløk. 

Spinat er en superråvare av de sjeldne! Den er enkel å tilberede, smaker alltid bra, og så er den stappfull av god næring. Og med stappfull så MENER jeg stappfull! Eneste ulempen jeg finner er at den fort blir dårlig om du kjøper den fersk, derfor har jeg forståelse for at flere går for den frosne varianten.

Men angående disse næringsstoffene – dette finner jeg med et kjapt Google-søk: Spinat er full av kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium, og den er en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium. Ikke verst for noen grønne blad!

I denne retten blir spinaten servert med pasta i en kremet saus. Sausen lager vi av blant annet cashewnøtter, som blir hovedproteinkilden i denne retten. Når de males opp med litt væske så blir de til en herlig krem som byr på både god smak og konsistens.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl usalta cashewnøtter
  • 200 g spinat
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 2 vårløk
  • 1 kvast basilikum
  • 200 g pasta
  • 1 dl usøtet plantemelk (soya-, mandel- eller rismelk)
  • 1 ss hvit miso (kan erstattes av soyasaus)
  • 0,5 sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • Salt og pepper
  • Evt chiliflak

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i noen time før du starter med resten (om du har tid til det). Sil av vannet før bruk.

Grøvhakk spinat (bruker du frossen så kan du hoppe over dette steget). Finhakk den ene hvitløken, den andre holder det at du fjerner skallet på. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk basilikum.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Gjør klar sausen og spinaten mens pastaen koker.

Ha nøtter, den hele hvitløken, mesterparten av basilikumen, melk, miso og sitronsaft i en foodprocessor eller blender og kjør til du har en helt jevn saus.

Varm opp olivenoljen til medium varme i en stekepanne eller gryte. Ha i spinat og den finhakka hvitløken, og la det surre i et lite minutt. Hell deretter på vann med grønnsaksbuljongterning og la det småkoke til pastaen er ferdigkokt. Sil vannet av pastaen.

Rør cashewsausen inn med spinaten, deretter har du i pastaen. Smak til det hele med salt og pepper og server rykende varmt. Topp med vårløk, resten av basilikumen og eventuelt litt chiliflak. 

FLERE VEGANSKE MIDDAGSOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Lett å glemme at korn er en god proteinkilde. En porsjon av denne retten inneholder 10,8 g protein fra cashewnøtter og 11,9 g protein fra pasta.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *