vegansk vegetarisk tofukorma oppskrift vegetarbloggen

Tofu tikka masala

Nydelig spicy indisk middag med tofu og brokkoli i hjemmelaget saus. 

Jeg er så idiotisk glad i indisk mat! I denne retten marinerer og ovnsbaker jeg tofu, som jeg serverer sammen med en nydelig saus. Det er egentlig marinaden og sausen som er hemmeligheten her, så bytt gjerne ut tofuen med andre ting som kan marineres om du foretrekker det. Ser for meg at soyachunks vil bli helt fantastisk her. Vil du bare ha grønnsaker og eventuelt kikerter i retten kan du droppe marinaden helt, og bare steke det opp og servere  i sausen.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 300 g tofu
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1,5 dl vegansk yoghurt naturelle eller fraiche
  • 1 sitron
  • 1 ts salt
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ss olje
  • 1 brokkoli
  • ris og koriander til servering

Saus: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss olje
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts garam masala
  • 1 boks/eske (ca 4 dl) knuste tomater
  • 2 dl kokosmelk eller matfløte av soya
  • salt
vegansk vegetarisk tofu indisk oppskrift
Dette er et bilde av tofu.

Framgangsmåte: 

Skjær tofu i terninger. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.

Ha yoghurt i en bolle, rør inn sitronsaft, salt, spisskummen, garam masala, paprikapulver, hvitløk og ingefær. Ha i tofuterningene, dekk til med folie og la bollen stå i kjøleskapet i minst en time (den står fint over natten om du er ute i god tid).

Forvarm stekeovnen til 200 grader før steking. Finn fram en mellomstor ildfast form og gni den inn med oljen. Skjær brokkolien i buketter og ha i den og tofuterningene. Stek i 15-20 minutter. Kok ris, grovhakk koriander og lag sausen mens tofuen stekes.

Saus: 

Finhakk sjalottløk.Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte, ha i løk, hvitløk, ingefær, spisskummen, gurkemeie, koriander, chilipulver, paprikapulver og garam masala og la det hele frese i 3-4 minutter. Hell på tomater og la det putre litt. Ha deretter i kokosmelk, skru ned varmen til medium og la sausen småkoke til resten er klart. Smak til med salt sånn helt på tampen. Vend brokkolibukettene og tofuen inn i sausen og server det hele rykende varmt.

PS: Mangochutney smaker nydelig til denne retten.

FLERE VEGANSKE MIDDAGSRETTER FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Åh, nå ble jeg sulten! Perfekt høstmat!

    1. Mari Hult

      så stas 🙂 🙂

  2. Jeg sliter fortsatt med tofu-skrekken.. 🙂 Spiser mat med tofu og synes det fungerer bra, men har aldri tatt skrittet til å lage det selv. Det ser veldig godt ut, så må se om jeg får til!

    1. Mari Hult

      Det tok litt tid å komme i gang med tofu for meg også! Men nå er det en absolutt favoritt 🙂

  3. Edel Jensen

    Hei. Jeg er veldig inspirert av og glad i bloggen din. Bruker den ofte, (har kjøpt boka di også:-)). Prøver iherdig å spise vegansk hver dag.
    Bare et lite hjertesukk: jeg er 64 og synet ikke helt som i ungdommen, så jeg sliter litt med å lese på bloggen. Overskrifter er tydelige fordi de er svarte, men teksten er mye lysere og grå……da melder problemene seg ! Det blir litt “blurrete”, må zoome og stadig sveipe hit og dit.
    Jeg har jo forståelse for at dette er valgt som del av den grafiske designen, men altså…..:-)

    1. Mari Hult

      Takk for viktig tilbakemelding! Dette skal vi se på! Jeg trodde egentlig kontrasten var veldig bra, men ser vi må gjøre en jobb her.

  4. Det står: “Skjær tofuen i buketter”. Mener du broccolien?

    1. Mari Hult

      Det stemmer! Her går det av og til litt for fort i svingene. Fikser 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *