Vegansk ukemeny: Uke 36, 2017

Ny kjøttfri ukemeny med syv middagsretter inspirert av hele verden. 

Her finner du ukens handleliste. 

Kommentarer til handlelisten: 

  • Husk at 2 hvitløksfedd kan erstattes av 1 kinesisk hvitløk
  • I tortillasuppen står det spesifisert tørka bønner. Disse kan erstattes av hermetiske, i så fall dobler du antallet og dropper bløtlegging og koking.
  • I falafelen må du bruke tørka kikerter, da disse kun skal bløtlegges og ikke kokes
  • Til tortillasuppen skal vi ha en enkel maistortilla til garnityr. Denne kan erstattes av en hvetetortilla om du har rester (ikke vits å kjøpe en hel pakke for kun et stk tortilla)

Mandag: Kremet tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe er så utrolig mye bedre enn pulvervarianten, og denne tar ikke stort lenger tid heller.

Tirsdag: Asiatiske “kjøttboller”

Herlige veganske middagsboller med ananas og paprika.

veganske kjøttboller oppskrift

Onsdag: Polenta med sopp og kikerter

En mild, italiensk maisgrøt toppen med sopp og kikerter i en salt og fyldig saus. Nydelig smakskombinasjon!

vegansk polenta med sopp oppskrift

Torsdag: Tofu szechuan

Spicy kinesisk rett med tofu og gulrøtter kokt inn i en smaksrik saus.

Fredag: Tortillasuppe

Aiaiai, istedenfor fredagstacoen så byr vi på en meksikansk suppe med masse godsaker i!

tacosuppe

Lørdag: Blomkålburgere

Indisk krydra linseburgere med herlig blomkål. Og på toppen? Glutenfrie løkringer.

Søndag: Ovnsbakt falafel (videooppskrift)

Litt sunnere vant av falafelen, siden den bakes i ovn istedenfor å stekes i masse olje. Dette er en kjempegod søndagsmiddag, og tilbehøret kan du variere veldig etter hva som frister.

vegansk ovnsbakt litt sunnere falafel oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *