vegansk grønn nudelsuppe oppskrift

Grønn nudelsuppe

Kjapt og godt alternativ til nudler med krydderblanding. 

Av og til har jeg bare lyst på en kjapp, god og varmende suppe med nudler som metter meg raskt. Dette er en slik oppfinnelse. Det er ikke stor gastronomi, for å si det sånn, men suppen leverer virkelig når jeg trenger en rask middag.

Har du tid og lyst så kan du spe på med noen stekte tofuterninger i suppen, og både bønnespirer, edamebønner og revet gulrot passer godt inn.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 100 g sukkererter
  • 100 g grønnkål
  • 2 vårløk
  • 1 kvast koriander
  • 1 lime
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 200 g nudler av hvete eller ris (sålenge de ikke er av egg går det fint)
  • 200 g spinat
  • Evt litt soyasaus

Framgangsmåte: 

Snitt sukkerertene og grønnkålen. Skjær vårløk i tynne ringer. Grovhakk koriander. Skjær limen i to like store deler.

Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Når det koker har du i nudler, sukkererter, grønnkål, lime og spinat. La det hele koke til nudlene er al dente-konsistens, dette tar ikke lange tiden.

Smak eventuelt suppen til med litt soyasaus. Rør inn koriander, dryss vårlølken over og servér suppen rykende varm.

FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *