Persisk nudelsuppe

Varmende og mettende suppe med nudler, bønner, kikerter, linser og masse gode smaker. 

Asheh reshteh er en persisk suppe med nudler, urter, linser, bønner og kikerter som hører hjemme i Iran og Aserbajdsjan. Den kan lages på en rekke ulike måter, men stort sett er den alltid vegetarisk. Suppen serveres ofte ved spesielle anledninger, inkludert den iranske nyttårsaften der nudlene symboliserer lykke for det nye året.

Da jeg lagte denne suppen for første gang ble jeg overrasket over hvor god den var. Jeg valgte vekk litt av de tradisjonelle urtene, men hadde i masse koriander, lime og vårløk for å gå fram den gode smaken. Istedenfor nudler brukte jeg linguini, som fikk koke i suppen og trekke til seg masse av den gode smaken.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

 • 2 dl tørka eller i boks/eske (ca 4 dl) hermetiske kikerter
 • 2 dl tørka eller i boks/eske (ca 4 dl) hermetiske smørbønner/store, hvite bønner
 • 2 dl tørka eller i boks/eske (ca 4 dl) hermetiske grønne eller brune linser
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 vårløk
 • 1 kvast koriander
 • 150 g spinat
 • 2 lime
 • 2 ss olje til steking
 • 1 ss gurkemeie
 • 2 l grønnsakskraft eller vann med buljongterning
 • 300 g linguini
 • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bruker du tørka kikerter og bønner må de bløtlegges over natten (eller i minst åtte timer), for deretter å kokes i godt med vann i 30-40 minutter (de trenger ikke være helt gjennomkokte siden de skal koke litt i suppen også). Bruker du tørka linser holder det å skylle de før bruk. Bruker du hermetiske så siler du av laken og skyller i kaldt vann.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk koriander og spinat, skjær lime i to.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, vårløk og gurkemeie og la det surre i et par minutter. Hell på grønnsakskraften og la det koke opp. Bruker du tørka bønner og linser har du de i nå. Bruker du hermetiske holder det å ha det i de siste fem minuttene av koketiden til pastaen. Ha også i lime. La det koke i 15 minutter, ha deretter i linguini og la den koke til al dente-konsistens, cirka 10 minutter. Rør inn koriander og spinat. Smak suppen til med salt og pepper.

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *