vegansk oreobrownies oppskrift

Oreobrownies

Veganske festbrownies med oreokjeks, peanøtter og ekstra sjokolade!

Denne oppskriften her. OMG. Jeg prøvde meg på den en dag jeg hadde (etter egen målestokk) laget alt for mye sunn mat til bloggen, og jeg følte jeg måtte kompensere med noe av det jeg kan best. Baking.

Ofte når jeg baker tenker jeg bare på ting jeg liker godt, og så kommer oppskriftene av seg selv. Denne gangen hadde jeg sett en lignende vri på en annen blogg, så jeg tenkte at en vegansk vri kunne ikke være så vanskelig. Og det var det ikke heller.

Kaken tok jeg med på jobb dagen etterpå, og den forsvant fort. Kollegene snakket faktisk om den i gangene i mange dager etterpå, så jeg våger meg å påstå at dette er en av de beste oppskriftene på bloggen til nå i år.

Ingredienser: 

 • Bittelitt olje og kakaopulver til smøring av form
 • 1,8 dl soyamelk
 • 1 ss eplesidereddik
 • 1,8 dl solsikkeolje
 • 4 dl sukker
 • 5 dl hvetemel
 • 1,2 dl kakaopulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts vaniljesukker
 • 0,5 ts salt
 • 200 g vegansk sjokolade

Oreotopping: 

 • 5 ss peanøttsmør
 • 100 g vegansk sjokolade
 • 0,5 pakke oreokjeks
 • 1 dl salta peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform med diameter på 22-26 centimeter med bakepapir. Gni kantene inn med litt olje og sikt kakaopulver rundt (istedenfor å smøre og mele formen).

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.

Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.

Stek i cirka 35 minutter, gjør klar toppingen imens.

Oreotopping og montering: 

Smelt peanøttsmøret i en liten gryte. Ha over i en sprøytepose uten tupp. Rett før bruk klipper du hull i den. Det skal være så lite som mulig, men dersom du har brukt peanøttsmør med biter i så må du passe på at det er stort nok til at de kommer ut.

Grovhakk sjokoladen. Kjør oreokjeksen til grove, klebrige biter i en foodprocessor. Legg kjeksen til sides, grovhakk deretter peanøttene i samme processoren (du trenger ikke vaske den mellom slagene).

Når kaken kommer ut av ovnen har du først den grovhakka sjokoladen over kaken. Den vil smelte ganske kjapt. Fordel oreobitene i et lag over der igjen, dryss deretter over peanøttbitene.

Topp med det smelta peanøttsmøret.

Avkjøl før servering slik at sjokoladen og peanøttsmøret får sette seg.

Skjær i stykker og servér.

FLERE VEGANSKE KAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

6 Comments

 1. Solfrid

  Denne må jeg få laget snart! 🙂

  1. Mari Hult

   Jaaa den er så god 😀

 2. Utrolig god! Må lage den igjen. Og igjen. Og igjen.

  1. Mari Hult

   Hihi det tenker jeg også 😀

 3. Annette Hammeren Myrabø

  Kan man bruke kokosmelk? Altså sånn drikke kokosmelk. Jeg har ikke soya melk.

  1. Mari Hult

   Tror det skal gå helt fint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *