vegansk vegetarisk indisk linsegryte oppskrift

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 

Blomkål! Linser! Indisk! Så mange favoritter i en enkelt rett! Denne linsegryten lager du på en halvtime, og den er smakfull og god. Jeg har vært litt forsiktig både med chili og krydder her – smak deg gjerne fram og ha i mer om du foretrekker det spicy.

Du kan også ha i andre typer grønnsaker her. Både gulrot og potet er veldig godt i denne sausen, det samme er erter og brokkoli – men de to sistnevnte bør kun være med mot slutten av koketiden om du velger å gå for de.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 1 kvast koriander
  • 1 blomkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 boks knuste tomater (ca 4 dl)
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver- eller terning
  • 2-3 dl kokosmelk
  • Salt og pepper
  • Evt ris til servering

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i kaldt vann før du begynner med resten.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.

Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.

Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.

Servér retten rykende varm, gjerne sammen med ris. Vil du gjøre ekstra stas på retten kan du også legge til hjemmebakte naan og mangochutney. 

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *