vegansk vegetarisk indisk linsegryte oppskrift

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 

Blomkål! Linser! Indisk! Så mange favoritter i en enkelt rett! Denne linsegryten lager du på en halvtime, og den er smakfull og god. Jeg har vært litt forsiktig både med chili og krydder her – smak deg gjerne fram og ha i mer om du foretrekker det spicy.

Du kan også ha i andre typer grønnsaker her. Både gulrot og potet er veldig godt i denne sausen, det samme er erter og brokkoli – men de to sistnevnte bør kun være med mot slutten av koketiden om du velger å gå for de.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 1 kvast koriander
  • 1 blomkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 boks knuste tomater (ca 4 dl)
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver- eller terning
  • 2-3 dl kokosmelk
  • Salt og pepper
  • Evt ris til servering

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i kaldt vann før du begynner med resten.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.

Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.

Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.

Servér retten rykende varm, gjerne sammen med ris. Vil du gjøre ekstra stas på retten kan du også legge til hjemmebakte naan og mangochutney. 

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

10 Comments

  1. Denne inspirerte meg til å lage min egen variant, men som skyldtes manglende ingredienser på nærbutikken. Oppskriften finner du her https://bragelius.com/2017/08/18/indisk-vegetargryte-ala-bragelius/ og jeg har kreditert hvor inspirasjonen kom fra! 🙂

    1. Mari Hult

      Så stas! Så kjempegodt ut med hjemmelaget garam masala og greier 😀

  2. Hei! Jeg legger merke til at du skriver knuste tomater. Er det tomatpuré du mener, eller kan man bruke hakkede tomater?

    1. Mari Hult

      Hakkede er nok det jeg har prøvd å kommunisere her ja… Takk for at du nevner det, skal prøve å være mer nøyaktig 🙂

  3. isabel køhler

    hei hei! hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet etter at den er laget?

    1. Mari Hult

      Jeg vil anta 3-4 dager.

  4. albert aaberg

    denne smakte helt nydelig! takk for oppskrift!
    men jeg stusser litt over at du skriver denne passer til 2 porsjoner?? tomater+buljongvann+kokosmelk alene blir jo omtrent 1,5 liter. Legg til blomkålen og linsene og resten blir dette en stor gryte på mitt kjøkken. Selv fikk jeg 3 rause middagsporsjoner samt 3 litt mindre lunsjporsjoner med denne oppskriften (servert med normale porsjoner ris).

    1. Mari Hult

      AIaiai, jeg er ikke så god på det med porsjoner alltid :/ Livredd for at folk skal lage for lite og ikke bli mette. Takk for tilbakemelding!

  5. Denne er bare helt fantastisk, elsker den! Jeg lager alltid en svær porsjon når jeg er i gang, og fryser ned i porsjonsbokser. Så har jeg luksuslunsj på jobb 🙂

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre!! Tusen takk 🙂 Godt tips med å fryse ned porsjonsbokser ja 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *