vegansk vegetarisk linseoppskrift

Stekt ris og linser med smaker fra Midtøsten

Nydelig krydra rett med linser, ris, spinat, chili og sumackrydder. Perfekt til falafel, hummus og mezebordet!

Denne linseretten er perfekt tilbehør til alt av typiske meze-retter. Du kan også servere den som den er, i så fall anbefaler jeg å toppe med en raita eller tilsvarende. Som tilbehør er oppskriften beregnet til fire, men serverer du den som hovedrett er den to porsjoner.

For å få den autentiske smaken fra Midtøsten bruker jeg sumac her, et aldeles nydelig, syrlig krydder. Det fås kjøpt i spesialbutikker og godt assorterte dagligvarebutikker. Her fant jeg en plass det selges på internett, men det finnes garantert i andre butikker også. Krydderet er kjempegodt i tabbouleh og på toppen av hummus.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 2 dl tørka grønne eller brune linser
  • 2 dl fullkornsris
  • 8 dl vann til koking
  • 1 ts salt
  • 1 rød chili
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 100 g spinat
  • 2 vårløk
  • 4 ss sesamfrø
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sumac
  • Salt og pepper
  • Evt 0,5 sitron

Framgangsmåte: 

Bløtlegg linsene i noen timer før start (eventuelt over natten). Sil av vannet. Skyll risen i kaldt vann.

Kok opp vann og salt i en gryte. Ha i linser og ris og la det koke til linsene er møre. Sil av eventuelt overflødig vann. Begynn å gjøre klar resten mens det koker – fram til sesamfrøene er rista.

Finhakk chili og hvitløk. Grovhakk spinat. Skjær vårløk i skiver.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha først i sesamfrøene og rist til de begynner å bli gylne. Legg de til sides.

Ha i olivenolje, chili og hvitløk og la det surre i et par minutter. Rør inn sumac, surr i et par minutter til. Rør deretter inn spinat, linser og ris. La det steke mens du vender på det hele. Smak til med salt og pepper, og press eventuelt litt sitronsaft på toppen.

Anrett retten på serveringsfat eller i en skål, topp med sesamfrø og vårløk.

FLERE OPPSKRIFTER TIL VEGANSK MEZE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *