vegansk pasta bolognese oppskrift

Grønnsaksbolognese

Italiensk klassiker der vi bytter ut kjøttsausen med sopp, gulrøtter og paprika. 

Pasta Bolognese har alltid vært en favoritt hos meg, og her på bloggen har jeg masse oppskrifter der jeg mer eller mindre prøver å etterligne originalen. Men i dag hadde jeg ikke lyst på noe kjøtterstatning – ikke i det hele tatt – bare pasta med masse grønnsaker. Så da ble det denne retten, og den ble stappfull av god smak.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 300 g aromasopp (evt annen sopp)
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts tørka oregano
  • 1 ts tørka basilikum
  • 2 ts sukker
  • 3 ss tomatpuré
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning – erstatt gjerne 1 dl av denne med rødvin om du har
  • 200 g pasta (pass på at den er uten egg)
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skrell gulrøttene og skjær de i skiver . Skjær paprika og sopp i terninger.

Varm opp oljen til høy varme i en gryte. Ha i soppen og fres den i et par minutter. Skru varmen ned til medium og ha i sjalottløk, hvitløk, mesteparten av timianen (spar litt til pynting), gulrøtter og paprika. La det surre i noen minutter mens du hele tiden vender på det. Ha deretter i oregano, basilikum, sukker og tomatpuré og vend det hele godt sammen. Dersom du bruker rødvin heller du den på nå, og lar den koke helt inn før du har i resten av væsken. Hvis ikke kan du bare ha i alt vannet med en gang. La det småkoke.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet.

Smak sausen til med salt og pepper. Server over nykokt pasta, topp med resten av timianen.

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *