vegansk pasta med bacon oppskrift

Pasta med brokkoli og facon

Lettvint pastarett med chili, hvitløk og juksebacon laget av tofu. 

Facon = vegansk bacon – her laget av tofu som stekes med masse gode smaker. Det blir sprøtt, salt, røkt og bittelitt søtt – og passer helt supert sammen med en enkel pasta med hvitløk, chili og sitron.

Retten smaker også godt kald.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 pk (300-400 g) fast tofu
  • 2 ss olje
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup eller annen søtning
  • 2 ts liquid smoke
  • 3 ss næringsgjær
  • 200 g pasta
  • 0,5 rød chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,25 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Evt litt basilikum til pynt

Framgangsmåte: 

Press forsiktig overflødig væske ut av tofuen. Skjær den deretter i relativt små terninger (lengder på litt under en centimeter er bra).

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Stek tofubitene til de begynner å bli gylne i kantene, vend forsiktig på de underveis.

Rør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke og næringsgjær og hell over. Snu på bitene slik at alt dekkes av væsken, og stek videre til du har spør “baconbiter”. Tilsett mer olje om det brenner seg fast.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær brokkolien i buketter og ha i de siste minuttene av koketiden.

Skjær chili i tynne skiver, finhakk hvitløk. Skjær sitron i kvarte skiver (eller vanlige skiver hvis kvarte skiver ikke høres forståelig ut).

Rør sammen chili, hvitløk, sitron, olje, salt og pepper. Vend det inn i pastaen. Vend til slutt inn tofubacon. Anrett i dype tallerker og servér – gjerne med litt basilikum på toppen.

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Ser veldig appetittlig ut, du er flink!

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *