veganske vegetariske svenske kjøttboller oppskrift

Veganske svenske “kjøttboller”

Smakfulle linseboller som er sprø på utsiden og saftige inni – perfekt med potetstappe og brun saus. 

Svenskene har roen på kjøttbollene sine! Her har jeg laget en vegansk versjon med linser, ris og havregryn for konsistens, og masse smak fra salvie, muskat og timian.

Ingredienser: 

  • 1 dl tørka grønne linser
  • Litt olje
  • 1 dl brun fullkornsris (evt vanlig hvit ris)
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 1 kvast salvie
  • 1 ts muskat
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • 1 dl havregryn

Framgangsmåte: 

Bløtlegg linsene i kaldt vann en time før bruk – om du har tid til det. Hvis ikke blir det litt lengre koketid.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje.

Skyll linser og kaldt i vann. Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i linser og ris, skru varmen litt ned og la det hele småkoke til alt vannet er absorbert (spe med litt vann om det blir tørt før at er gjennomkokt).

Ha over i en foodprocessor og tilsett salvie, muskat, timian og hvitløkspulver. Kjør til du har en småjevn masse (det gjør ingenting med litt hele linser og riskorn her. Ha over i en bolle, vend inn salt og pepper etter smak, og vend til slutt inn nok havregryn til at deigen henger godt sammen.

Form boller av det hele, fordel utover stekebrettet og bak i 20-25 minutter. Vend gjerne på bollene halvveis i steketiden.

Servér rykende varme, gjerne sammen med potetstappe, brun saus og tyttebærsyltetøy.

FLERE SVENSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Kan du starte sin egen kafe??? Den beste veganske maten jeg så….

    https://www.risilvjaplace.com

    1. Mari Hult

      Haha, tusen takk for det!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *