Ukemeny: Uke 24, 2017

Back by popular demand – helt indisk ukemeny. 

Å lage skikkelig god indisk mat hjemme avhenger av en god krydderhylle. Ofte i indiske retter trenger du både 4, 5 og 6 ulike krydder, så terskelen blir ofte litt høy for å droppe de ferdige krydderblandingene.

Men – lager du indisk mat ofte så merker du jo at krydderglassene holder en liten evighet. I denne ukemenyen får du smaken på mange ulike retter med veldig mye overlapp i råvarer. Så er du glad i indisk mat så håper jeg du gir den en sjanse, og selv om du må handle inn en del krydder så vil du se at de kan brukes i mange ulike retter. Og kanskje du finner en ny favoritt?

Her er ukens handleliste.

Og her er ukens meny:

Mandag: Chana aloo

Krydret gryterett med poteter og kikerter.

vegansk chana aloo oppskrift

Tirsdag: Kremet daal

Nydelig linsestuing med kokosmelk – server som den er eller sammen med ris og mangochutney.

vegansk indisk kremet daal oppskrift

Onsdag: Gryte med søtpotet, spinat og kikerter

Bruker du hermetiske kikerter så er dette en skikkelig rask middag, i tillegg er den skikkelig smakfull.

vegansk indisk curry oppskrift

Torsdag: Saag paneer

Nydelig smaksatt tofu i en herlig saus med spinat og kokosmelk. En indisk favoritt i vegansk innpakning!

vegansk saag paneer oppskrift vegetarbloggen

Fredag: Kålaffel

Kanskje det beste jeg noensinne har smakt! Oppskriften er fra Persilleriet i Trondheim, og den smaker akkurat passe indisk til at den er innfor på denne ukemenyen.

vegansk kålaffel oppskrift

Lørdag: Chana samosa

Hjemmelaga samosa er supergodt – og gir du deg selv litt tid så er det ikke vanskelig å få til. Disse er fylt med krydret kikert- og potetfyll.

veganske samosa oppskrift

Søndag: Soppkaker

Gode er de, spicy for de som liker det, og du lager de på en halvtime.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Cecilie Melland

    Hvor mange porsjoner er middagsrettene? Skal lage kremet dal i dal, og lurer på om det holder til tre.

    1. Mari Hult

      Stort sett til to sultne som heller vil ha rester enn å måtte ta seg noe ekstra 🙂

  2. Inspirerende at man faktisk kan lage så mye godt uten kjøtt. Godt mulig jeg prøver meg på flere av disse rettene.

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *