vegansk jalapeñodip oppskrift

Jalapeñocheddardip

Nydelige vegansk ostedip som passer supert til meksikansk mat. 

Jeg elsker det meksikanske kjøkkenet. Elsker! Da jeg var yngre jobbet jeg i mange år på en meksikansk restaurant i Stavanger, og selv om ikke alt med den var, skal vi si, Guide Michelin-kvalitet, så var det noen høydepunkt der også.

Spesielt glad ble jeg i ostesausen, og ekstra spesielt sammen med jalapeños. Her er mitt forsøk på å gjenskape smakene i vegansk utgave.

Ingredienser: 

  • 2 mellomstore poteter
  • 2 dl mandler
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2,5 dl vann med vegansk buljongpulver eller -terning
  • 2,5 dl matfløte av soya eller havre
  • 10-15-20 skiver syltet jalapeño + ca 1 ss lake (kan erstattes av 2 friske jalapeños
  • 4-5 ss næringsgjær
  • 1 ts spisskummen
  • Salt

Framgangsmåte: 

Kok opp vann i en gryte. Skrell potetene og skjær de i terninger. Ha de i gryten, ha også i mandlene. La det koke til potetene er møre.

Sil av vannet. Skyll gryten lett (du trenger den igjen etterpå, så trenger ikke vaske den).

Fjern skallet på mandlene dersom du har tid og lyst – da får du en lysere dip uten biter av skallet.

Ha poteter, nøtter, hvitløk, vann med buljongpulver, matfløte, jalapeño, lake, næringsgjær og spisskummen i en foodprocessor og kjør til du har en helt jevnt krem.

Hell blandingen tilbake i gryten. Kok opp på medium varme. Det skal bare småputre noen minutter til det tykner litt – rør hele veien slik at det ikke brenner seg. Smak til med salt og eventuelt næringsgjær.

Dippen kan serveres varm eller kald. Nylaget er den spesielt god med tortillachips.

Du kan også toppe nachos med sausen (før eller etter de går inn i ovnen), du kan ha den på enchiladas eller inni burritos. Den er rett og slett veldig anvendelig!

Setter du den i kjøleskapet i lukka beholder så holder den i 4-5 dager.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *