vegansk one pot thai pasta oppskrift

One pot thai pasta

En herlig miks av grønnsaker, curry, kokosmelk, peanøtter og pasta – og retten er klar på 15 minutter!

One pot pasta er supre middagsretter om du har dårlig tid! Her lar vi pastaen koke sammen med sausen, og det hele går fort unna.

Denne vrien smaker godt av Asia – med currypaste, peanøttsmør og kokosmelk som vi bruker i en kremet tomatsaus med masse grønnsaker i. Rør gjerne inn noen kokte kikerter mot slutten dersom du ønsker mer protein i retten.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 squash
  • Ca 10 kirsebærtomater
  • 1 brokkoli
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss rød currypaste
  • 1 boks knuste tomater (ca 4 dl)
  • 2 ss peanøttsmør
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk)
  • 200 g linguini (eller annen pasta. Pass på at den er uten egg)
  • Salt og pepper
  • 0,5 sitron

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika og squash i terninger. Skjær tomatene i to og del brokkolien i buketter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og currypaste og la det surre i noen minutter. Tilsett squash og paprika, la det surre i et minutt til.

Ha i ferske og hermetiske tomater. Rør peanøttsmøret ug i vann med buljongterning og hell i, hell også i kokosmelk. La det hele koke opp. Når det koker har du i linguini. La det hele koke til pastaen har al dente-konsistens, dette tar ca 10 minutter. De siste 2-3 minuttene har du også i brokkolibukettene.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér pastaen rykende varm.


FLERE ONE POT PASTA-OPPSKRIFTER FINNER DU HER.

2 Comments

  1. Hei! Ser du bruker mye sjalottløk og kinesisk hvitløk i oppskriftene dine? Er det en grunn til ar du bruker det istedet for “vanlig” løk og hvitløk? Kan de byttes ut med dette?:)

    1. Mari Hult

      Jeg liker de rett og slett bedre, og synes de er enklere å håndtere. Men du må gjerne bytte ut med andre sorter 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *