Ukemeny: Uke 22, 2017

Smak på Thailand, India, Italia og en skikkelig hybrid i uken som kommer!

Her er ukens handleliste.

Et par notater til den:

  • For å redusere matsvinn kan du godt bruke et helt blomkål i blomkålsuppen, eller halvannet i lasagnesausen.
  • Istedenfor ett hvitløksfedd kan du bruke en halv kinesisk hvitløk.
  • I oppskriften med tørka kikerter kan du bruke hermetiske istedenfor. I så fall dropper du bløtlegging og mesteparten av kokingen. Sil bare av laken, skyll kikertene og ha de i retten mot slutten slik at de blir gode og varme

Mandag: Thailandsk gulrotsuppe

Fyldig og mettende suppe med blant annet gulrøtter og peanøtter.

vegansk gulrotsuppe vegetarbloggen oppskrift

Tirsdag: Indisk korma med kikerter

Herlig indisk middag! I oppskriften er det beregnet tørka kikerter. Disse kan du bytte ut med to bokser hermetiske, da dropper du bløtleggingen og den lange koketiden, og bare skyller de i litt kaldt vann før de skal i gryta.

vegansk indisk korma oppskrift

Onsdag: Pasta med kremet soppsaus

Jeg er så glad i pasta med kremet saus! Her bruker vi sopp, squash og spinat, som smaker aldeles nydelig sammen.

vegansk pasta med kremet soppsaus oppskrift

Torsdag: Blomkålsuppe med cashewkrem

Krema blomkålsuppe er supergodt, og du trenger ikke alltid fløte for å få det til! Her lager vi krem av cashewnøtter.

vegansk blomålsuppe oppskrift

Fredag: Tacopizza med falafel

Du vet når du ikke klarer å bestemme deg for om du skal ha taco, pizza eller falafel på fredagskvelden? Vel, problem solved…

vegansk tacopizza oppskrift

Lørdag: Lasagne med blomkålsaus og grønnsaker

Ekstra sunn vri på grønnsakslasagnen – men likefullt skikkelig god og en verdig kandidat for lørdagsmiddagen!

vegansk lasagne oppskrift

Søndag: Pestoboller

Skikkelig kjøttaktige middagsboller der vi bruker soyaproteingranulat/tvp. Sammen med pestobollene serveres det en kjempegod fløtesaus.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *