vegansk chana aloo oppskrift

Chana aloo

Smakfull indisk gryterett med kikerter og poteter. 

Indisk mat altså. Helt fantastisk! Dette er en ganske kjapp middagsrett. Ingredienslisten er kanskje lang, men halvparten er krydder, og har du en greit assortert krydderhylle så tipper jeg at du allerede har alt stående. Hvis ikke så er disse krydderne greie å investere i – de holder lenge og kan brukes i masse godt fra blant annet India, Afrika og Mexico.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks/eske (ca 4 dl) hermetiske
  • 2 cm ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 4-5 plommetomater
  • 8-10 amandinepoteter eller andre gode småpoteter
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt koriander
  • 2 dl vann
  • Salt
  • Ris og koriander til servering

Framgangsmåte: 

Bruker du tørka kikerter må de bløtlegges over natten, eller i minst 8 timer, og deretter kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og skylle kikertene i kaldt vann.

Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Finhakk sjalottløk og chili. Skjær poteter og tomater i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, sjalottløk og chili og surr det i et par minutter. Tilsett spisskummen, gurkemeie, garam masala, kanel, kardemomme, nellik og koriander, og surr videre under omrøring i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt.

Ha i poteter og rør alt godt sammen. Surr videre i et par minutter til. Ha i tomater og vann, la det koke opp og deretter småkoke under lokk til potetbitene er møre – dette tar cirka 10-15 minutter. Ha i kikertene og kok til de er gjennomvarme. Smak til med salt.

Server chana aloo rykende varmt med ris og koriander. Hjemmelaget naan passer også veldig godt til. 

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *