vegansk indisk curry oppskrift

Indisk gryte med søtpotet, spinat og kikerter

Spinat! Brokkoli! Kikerter! Søtpotet! Peanøttsmør! 

Det er en viss mulighet for at jeg allerede har en indisk søtpotetgryte ute på bloggen, jeg må innrømme det. MEN DET ER SÅ GODT! I denne varianten så er den nye vrien at vi har i massevis av grønne grønnsaker (i alle fall to), samt bittelitt peanøttsmør. Sammen med kikertene og søtpotetene gjør det at denne gryten er skikkelig rik på bra næring, og da er den spesielt proteinrik. Og det er jo viktig!

Server sammen med ris om du har det travelt, har du litt bedre tid så kan du kjøre det opp med en hjemmelaga chutney, naan og kanskje en mango lassi i glasset.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks hermetiske
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 brokkoli
  • 1 mellomstor/stor søtpotet
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver (eller mer etter smak)
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 boks (ca 4 dl) knuste tomater
  • 1 kvast koriander
  • 200 g spinat
  • Eventuelt ris og peanøtter til servering

Framgangsmåte: 

Begynn med kikertene. Bruker du tørka så må de ligge i bløt over natten (eller i minst åtte timer), for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske er det kun å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Del brokkolien i buketter. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk og la den surre i et lite minutt. Tilsett hvitløk og ingefær, surr i et minutt til. Ha deretter i paprikapulver, spisskummen og chilipulver, gjenta surringen. Ha i søtpoteter, vend litt på det hele og la det… surre i et par minutter til.

Hell deretter på vann med buljongterning. Det skal sånn cirka dekke søtpotetene. Er du i tvil kan du gjerne ha i litt mer vann. La det hele koke opp, skru ned varmen noe og la det småkoke i 10 minutter.

Rør peanøttsmøret ut i de knuste tomatene og hell det hele over i gryten. Når det koker har du også i brokkoli og kikerter. Rør godt sammen og la det koke i cirka 10 minutter til.

Grovhakk koriander. Spar litt til garnityr, rør resten og spinat inn helt mot slutten av koketiden. Smak retten til med salt og pepper.

Server rykende varmt, gjerne med ris, og topp med peanøtter og koriander.

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *