vegansk cashewost oppskrift

Cashewpålegg med urter

Ny-y-y-ydelig kremet cashewpålegg (nesten som kremost!) med smak av urter og hvitløk. Super på kjeks, knekkebrød og focaccia!

Jeg blir visst aldri lei av “kremost” av cashewnøtter! Det er så sykt godt! Her har jeg i massevis av urter – friske og tørka. Scroll ned for variasjonstips.

Ingredienser til en stor skål: 

  • 5 dl rå cashewnøtter
  • 1 kvast persille
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitron
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 dl usøtet plantemelk, gjerne av mandel, cashew eller soya (eventuelt vann)

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i noen timer før bruk. Hell av vannet.

Ha nøttene i en food processor, tilsett persille, hvitløk, sitronsaft, næringsgjær, oregano, timian, basilikum og salt. Kjør til nøttene begynner å bli knuste. Spe på med litt og litt plantemelk, og kjør til du har en helt jevn kremost. Smak eventuelt til med litt mer salt.

I lukket glass i kjøleskapet holder pålegget seg i en liten uke.

Variasjonsmuligheter: 

Du kan blande friske eller tørka urter etter hva du har. Det går helt fint med alt friskt eller alt tørka, en kombinasjon av disse, eller om du kun har to eller tre av urtene.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PÅLEGG FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *