vegansk indisk kremet daal oppskrift

Kremet daal

Nydelig linsestuing med kokosmelk, tomater og masse gode indiske krydder. 

Daal – indisk linsestuing – er en av mine “go to”-retter når jeg enten skal lage mat til mange, eller når jeg skal lage noe skikkelig godt på 20 minutter. Det er så lettvint altså. Steke opp litt løk og krydder, ha i linser, væske og la det koke til det er ferdig.

I denne varianten gjør jeg det litt ekstra luksuriøst, og har i litt kokosmelk. Det kremer og gir litt ekstra fylde til retten.

Servér daal som den er, eventuelt med litt ris til, og skal du skikkelig slå på stortromma så serverer du med manchochutney og papadums.

NB: Jeg er litt forsiktig med krydderbruken her, fordi ikke alle liker det like spicy og fordi krydder fra butikkene ofte er ulik i sterkhetsgrad (hvis det er et ord). Begynn med litt, og smak deg fram!

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili (kan erstattes av en ts chilipulver)
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 3,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater (ca 4 dl hver)
  • 1 boks kokosmelk (ca 4 dl)
  • 1 sitron
  • Salt
  • Frisk koriander
  • Eventuelt ris til servering

Framgangsmåte: 

Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i et par minutter. Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til. Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, ha deretter på lokk og skru ned varmen litt. La det småkoke til linsene er møre, cirka 20 minutter. Du trenger ikke å ha lokk på gryten.

Smak til med sitronsaft og salt. Grovhakk koriander og ha over rett før servering.

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *