vegansk pasta med kremet soppsaus oppskrift

Pasta med kremet soppsaus

Nydelig pastarett med sopp, spinat og squash i en cashewkremet saus. Bruk gjerne andre grønnsaker i om du foretrekker det!

Pasta er noe jeg aldri blir lei av, og de kremete variantene er definitivt favorittene. Å lage disse vegansk er heldigvis ikke noe hokus-pokus – vi har mange gode verktøy for å få det til. Jeg foretrekker å finmale cashewnøtter sammen med vann for å lage cashewkrem, det leverer på både konsistens og smak. Har jeg tid lar jeg nøttene ligge i bløt i noen timer før bruk, eventuelt koker de i vann før jeg starter.

Har du ikke cashewnøtter hjemme så kommer du langt med matfløte av soya og havre også.

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl cashewnøtter
  • 200 g sopp
  • 1 squash
  • 1 sjalottløk
  • 200 g spinat
  • 200 g spagetti (pass på at den er uten egg)
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 sitron
  • 2 dl vann med buljongterning eller -pulver
  • 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i vann.

Skjær sopp og squash i terninger. Finhakk sjalottløk. Grovhakk spinat.

Kok spagetti til al dente-konsistens. Gjør klar sausen mens den koker.

Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og la det steke i 2-3 minutter. Ha i squash og stek det i et par minutter til. Skru varmen ned til medium og ha i løk og spinat. La det stå og surre.

Sil vannet av nøttene. Ha nøttene i en foodprocessor med s-blad og hell på sitronsaften og vann med buljongterning, ha også i næringsgjær, paprikapulver og hvitløkspulver. Kjør til du har en helt jevn saus, spe eventuelt med litt mer vann og smak til med salt og pepper. Hell over i pannen med grønnsakene og vend det hele sammen.

Når spagettien er ferdigkokt siler du av vannet og serverer den med den varme soppsausen.

FLERE VEGANSKE PASTARETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *