vegansk saag paneer oppskrift vegetarbloggen

Vegansk saag paneer

Indisk favoritt med tofu i kremet spinatsaus. 

Paneer er en ost som brukes veldig mye i indisk matlaging. I denne tradisjonelle retten serveres den i en saus med masse spinat i, gjerne sammen med ris og naan.

Siden paneer ikke akkurat er vegansk, har jeg prøvd å gjenskape retten med tofu istedenfor. Og det gikk veldig bra! Først ligger tofuen i en ganske kraftig marinade (sånn rent smaksmessig), deretter stekes den i panna, før den tilslutt tilsettes spinat og væske. Ganske greit egentlig, og smaker en veldig god. Ikke la det skremme av lang ingrediensliste, mesteparten her er krydder.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 0,5 desiliter vann
  • 1 teskje rød currypaste
  • 2 teskjeer dijonsennep
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje løkpulver
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 400 gram fast tofu
  • Ris
  • 2 ss olje til steking
  • 2 cm ingefær
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 200 g spinat
  • 0,5 rød chili
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts sukker
  • 0,5 sitron
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • Ca 1 dl kokosmelk eller melkefri fløte

Framgangsmåte: 

Lag en marinade av vann, currypaste, sennep, 0,5 ts salt, løkpulver, hvitløkspulver og gurkemeie. Skjær tofuen i terninger og ha den i marinaden. La det stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter – lar du det stå lenger blir det enda bedre.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Tørk marinaden av tofuterningene og ha de i. Stek de på alle sider til de begynner å bli gylne og få litt stekeskorpe. Gjør klar spinaten i mellomtiden.

Skrell ingefær, sjalottløk og hvitløk. Ha det i en foodprocessor sammen med spinat, chili, spisskummen, garam masala, sukker, 0,5 ts salt og sitronsaft. Kjør en liten stund – alt skal ikke bli most, men det er greit at det ikke er noen hele spinatblader igjen. Vend blandingen inn i tofuen.

Hell på vann med grønnsaksbuljongterning og rør det hele godt sammen. La det koke i noen minutter, hell deretter i kokosmelken. La det koke i et par minutter til.

Servér rykende varmt sammen med ris, og om du virkelig vil slå på stortromma anbefaler jeg å lage hvitløksnaan til.

FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *