vegansk spagetti bolognese oppskrift

Linsebolognese

Italiensk spaghetti bolognese i helt vegansk versjon! 

Linser er et fabelaktig alternativ til kjøtt i pastaretter! Veldig proteinrike, herlig konsistens og de smaker veldig godt i saus sammen med grønnsaker og urter.

Server gjerne denne sammen med litt godt brød.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks/glass tomatpuré
  • 1 ss miso (kan erstattes av soyasaus)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts tørka oregano
  • 2 dl tørka grønne eller brune linser
  • 8 dl vann + buljongterning
  • 10-12-15 kirsebærtomater
  • Frisk oregano og basilikum
  • Salt og pepper
  • 200 g tørka spagetti (pass på at den er uten egg)

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv gulrøttene. Skjær paprikaene i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og la den surre i noen minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter og paprika og la det surre noen minutter til. Rør inn tomatpuré, miso, sukker, røkt paprikapulver og oregano, la det surre videre i noen minutter. Rør deretter inn linsene, hell på vann og la det hele koke opp. La blandingen koke til linsene er møre, 20-25 minutter.

Del tomatene i to, grovhakk oregano. Rør inn tomater og mesteparten av oreganoen rett før slutt, smak til med salt og pepper.

Kok spagetti til al dente-konsistens. Sil av vannet. Servér den med linsesausen, topp med resten av oreganoen og eventuelt litt mer olivenolje og pepper.

FLERE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *