vegansk korma oppskrift

Superlettvint indisk korma

Kjempegod indisk middag på 20 minutter? Jatakk!

Okei, ingredienslisten ble litt lang. Men det aller meste skal bare kjøres sammen i en foodprocessor til det blir saus, og så er du nesten klar etter det. Og den sausen… Mmm! Jeg serverte denne retten sammen med 3-4 andre retter til vennnene mine en kveld, og selv om denne var den desidert raskeste å lage, så var det også den de likte best. Vanligvis når jeg lager indiske retter så pleier jeg å steke løk, hvitløk, ingefær og krydder i litt olje for å frigjøre aromaene. Dette har jeg elegant hoppet over i denne vrien, og av en eller annen merkelig grunn så har det gått skikkelig bra likevel.

Varier gjerne med ulike typer grønnsaker. Kan tenke med at erter og paprika gjør seg veldig godt her, for eksempel, og litt kikerter er sjeldent feil.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • Ris
  • 1 søtpotet
  • 1 brokkoli
  • 1 blomkål
  • Aspargesbønner
  • Olje til steking
  • 1 sjalottløk
  • 3 cm ingefær
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 2 ts karripulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts nellik
  • 1 ts chilipulver
  • 1 glass tomatpuré
  • 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk/krem
  • 1 dl cashewnøtter + 2 ss ekstra til servering
  • 1 sitron
  • 1 ss sirup eller sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss rosiner
  • Frisk koriander

Framgangsmåte:

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skrell søtpotet og skjær i terninger. Skjær brokkoli og blomkål i buketter. Snitt aspargesbønnene. Stek grønnsakene møre i litt olje.
Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær. Ha de tre i en foodprocessor, ha også i karripulver, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik, chilipulver, tomatpuré, kokosmelk, 1 dl cashewnøtter, sitronsaft, sirup/sukker og soyasaus. Kjør til du har en helt jevn saus. Smak eventuelt til med litt salt. Ha over i en gryte og kok opp. La sausen småkoke noen minutter på medium varme, rør deretter inn rosiner og grønnsaker.

Grovhakk koriander. Servér kormaen med ris, koriander og resten av cashewnøttene.

FLERE VEGANSKE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Laget denne i dag Nom nom Brukte litt mindre chilli pulver og det fungerte veldig greit for meg

    1. Mari Hult

      Så godt å høre 🙂 Takk for fin kommentar 🙂

  2. Det ble supergodt:)

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Takk for kommentar 🙂

  3. Linn Marie

    Supergod, men litt sterk 🙂 Neste gang blir det halvvert chilli mengde!

    1. Mari Hult

      Oooh håper det gikk greit å spise!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *