Vegetarbloggen
Middag

Indisk blomkålris

Published on: March 21, 2017 at: 6:00 am
0 comments

Herlig tilbehør til indisk mat – ekstra passende for deg som prøver å droppe vanlig ris. 

Jeg ble utfordret av en leser til å lage vegansk lavkarbomat. Og det er bare å innse det – jeg kommer aldri til å klare å lage noe særlig lavkarbo mat. For det første er det veldig vanskelig på vegansk, for det andre så har jeg ikke noe særlig kunnskap om det. Men – jeg har fått med meg at blomkålen er et flott alternativ til ris, pasta og poteter. Så da prøver jeg meg litt på slikt, så kanskje en i alle fall kan bruke dette som tilbehør til lavkarbomiddager (hvis det går?).

Denne “risen” er supergod med alle indiske gryteretter etc, spesielt kanskje til chana masala og med en mangochutney ved siden av. Og papadums, og kanskje noen naan…?

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 2 dl tørka eller 1 boks/eske hermetiske kikerter
  • 2 blomkål
  • 1 brokkoli
  • 1 gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 1 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 3 cm ingefær
  • Et par kvaster koriander
  • 2 ss olje
  • 200 g cashewnøtter – gjerne rista og salta
  • 2 ss rosiner
  • 1 lime
  • Salt og pepper

Krydderblanding:

  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver

Framgangsmåte:

Begynn med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges over natten for deretter å kokes møre i godt med vann. Bruker du hermetiske så holder det å skylle de i litt kaldt vann.

Del blomkål i buketter, ha de deretter i en foodprocessor og kjør til du får biter på størrelse med riskorn.

Del brokkoli i små buketter, skjær gulrot i skiver og aspargesbønner i litt mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium varme i en stor panne. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og krydderblandingen og stek i 3-4 minutter mens du vender på det slik at det ikke brenner seg. Ha i grønnsakene (utenom blomkål) og kikerter, og stek videre i et par minutter.

Ha i blomkål, cashewnøtter og rosiner, og press i limesaften. Stek mens du vender på det hele til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Dryss koriander over og servér rykende varmt.

indisk blomkålris1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

rosa

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"