Vegetarbloggen
Middag

Kremet grønnsakssuppe

Published on: March 15, 2017 at: 6:00 am
0 comments

Fyldig og veldig mettende suppe med smak av Asia. 

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 gulrøtter
  • 3 poteter
  • 2 selleristenger
  • 1 blomkål
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 laurbærblad
  • 1 liter vann (evt med buljongterning)
  • 1 boks kokosmelk
  • Salt og pepper
  • 3 ss gresskarkjerner

Framgangsmåte:

Skrell gulrøttene og potetene og skjær de i skiver og terninger. Skjær selleristengene i skiver, del blomkål i buketter og grovhakk sjalottløk.

Varm opp oljen i en stor gryte. Ha i løk, paprikapulver, spisskummen og gurkemeie og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og laurbærblad, vend alt sammen og hell på vann. La det hele koke opp, skru deretter ned varmen, ha på lokk og la det småkoke til grønnsakene er møre, det tar cirka 10 minutter.

Kjør suppen jevn med en stavmikser (pass på at du ikke brenner deg). Rør inn kokosmelk, smak til med salt og pepper.

Servér suppen rykende varm med gresskarkjerner på toppen.

Kremet grønnsakssuppe

FLERE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

yngve

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"