Vegetarbloggen
Ukemenyer

Ukemeny: Uke 8, 2017

Published on: February 17, 2017 at: 6:00 am
0 comments

Ukens meny er servert – håper du finner noe som frister!

“Hvordan får veggiser i seg nok protein?” er et spørsmål jeg ofte får. Vel, i denne ukens meny så får vi det blant annet fra linser, bønner, kikerter, glutenmel og nøtter. I tillegg kan du finner det i råvarer som quinoa, kjerner og frø, så protein skal vi nok få i oss nok av.

Ukens meny er variert, men inspirasjon fra ulike land. Vel bekomme!

Her finner du handlelisten.

Mandag: Linsesuppe

Lettvint, sunt og billig – og med herlig smak av India.

vegansk linsesuppe oppskrift

Tirsdag: Ratatouille med gresskar

En av mine absolutte favoritter, og sånn er det bare. Flaskegresskar får du kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker nå.

vegansk raratuille oppskrift

Onsdag: Miso Alfredo (videooppskrift) 

En melkefri versjon av den populære Pasta Alfredo, der vi blant annet bruker miso for å gi det hele en skikkelig god og dyp smak.

vegansk pasta alfredo oppskrfift

Torsdag: Bakt blomkål i kinesisk saus

Ovnbakt blomkål er så godt! Her serveres den i en herlig kinesisk saus med peanøtter på toppen.

veganske kyllingvinger bakt blomkål oppskrift

Fredag: Quesadilla med søtpotet og svarte bønner

Quesadilla uten ost? Lett som bare det! Dette er super fredagsmat fra det meksikanske kjøkkenet, og er en av de første oppskriftene jeg laga der jeg følte jeg fikk det skikkelig til med vegansk mat.

Desserquesadillas2

Lørdag: Blomkålfalafel

Fordi alt er bedre med blomkål.

vegansk blomkålfalafel oppskrift

Søndag: Hjemmelagde pølser

Du leste rett! Vi lager helt plantebaserte pølser med glutenmel i hovedrollen. Disse er litt arbeid å lage, et fint søndagsprosjekt spør du meg.

veganske pølser oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER. 

yngve

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"