Vegetarbloggen
Burgere og pølser

Brokkoliomelettburgere

Published on: February 16, 2017 at: 6:00 am
0 comments

Nydelige omelettaktige burgere som passer godt til helgefrokosten. 

Kikertmel, altså. Tidenes ingrediens? Det erstatter egg som bindemiddel utmerket i baking, og du kan også bruke det til å erstatte eggene i både omeletter og quicher. I tillegg er det veldig rikt på protein. Kjempegøy! Dette er strengt tatt en burgeroppskrift der vi bruker kikertmelet til å binde deigen sammen, men etter en runde i pannen så får du litt omelettfeelingen på det hele. Derav navnet.

Server de til helgefrokost eller til middag, og bytt gjerne ut brokkolien med andre grønnsaker om du har troen på det.

Kikertmel får du kjøpt i internasjonale matvarebutikker (se etter gram flour eller garbanzo flour) eller i helsekostbutikker og godt assorterte dagligvarebutikker (med melet i allergihylla).

Oppskriften er inspirert av Vegan Richa – en av favorittbloggerne mine. 

Ingredienser til 5-6 burgere:

  • 1 stor brokkoli eller to mindre
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ts salt (evt svart salt for eggesmak)
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 2 ss barbecuesaus
  • 2 dl kikertmel
  • Olje til steking

Framgangsmåte:

Del brokkolien i noe mindre biter. Skrell sjalottløk og hvitløk. Ha brokkoli, sjalottløk og hvitløk i en foodprocessor og kjør til du har veldig små biter. Ha over i en bolle og tilsett salt, paprikapulver, barbecuesaus og kikertmel. Jobb det hele sammen til en fast deig som du klarer å forme burgere av (tilsett mer mel om den er for flytende). Form 5-6 burgere av deigen.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Stek burgerne 4-5 minutter per side – det er viktig at de er gjennomstekte da rått kikertmel ikke smaker veldig godt.

Servér rykende varme, smaker godt med både guacamole, salsa og BBQ-saus til.

FLERE VEGANSKE BURGEROPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

gronnere

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

vixen

Finalist i kategorien "Årets matblogger"