vegansk kikertcurry oppskrift

Kikertcurry

Supergod indisk middag med kikerter, tomater, spinat og koriander. 

Indisk mat blir jeg visst aldri lei av! Jeg har investert i en veldig kjekk kryddersamling, og selv om hver pose eller hvert glass koster noen kroner, så varer de nesten en evighet, slik at du til slutt får mye indisk mat for pengene.

Ingredienser:

  • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks hermetiske
  • 200 g ris
  • 0,5 gul løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2 ss matolje
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts garam masala
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 100 g spinat
  • Salt og pepper
  • Evt frisk koriander til servering
  • Mangochutney til servering

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst åtte timer og deretter kokes møre, bruker du hermetiske er det bare å sile av laken og skylle kikertene i van

Kok ris etter anvisning på pakken.

Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili. Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i løk, hvirløk, chili, korianderfrø, gurkemeie, kardemomme og garam masala og la det surre i 4-5 minutter. Hell på tomater og la det koke opp. Ha i kikerter, rør alt sammen, ha til slutt i spinat. La det hele koke i 4-5 minutter.

Servér rykende varmt med ris og gjerne sammen med koriander og mangochutney.

Kikertcurry1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

5 Comments

  1. Jeg savner karri (curry) i denne oppskriften siden du kaller det kikertcurry?

    1. Mari Hult

      Du får karri/curry-smaken fra korianderfrø, gurkemeie, kardemomme og garam masala

  2. Denne var kjempegod!! Skal definitivt lages igjen 🙂

  3. Nora Grimmert

    hvor mange personer er den begrenset til?

    1. To porsjoner 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *